Chocolates and dreams

Chocolates and dreams

22 July 2015

Legume la cuptor




Nu ma apuc sa reinventez roata, toata lumea stie sa faca legume la cuptor insa eu sunt mai mofturoasa cand vine vorba de legume.
Mie nu imi plac ratatouille sau briam, care sunt retete clasice de legume la cuptor, deoarece legumele respective ies inabuiste si gustul mi se pare de fiertura, de aceea nu imi plac nici legumele congelate la cuptor deoarece in timpul gatirii se dezgheata si lasa apa si rezultatul final va fi iar cu gust de fiertura.

Eu folosesc legume proaspete (ardei, dovlecei si ceapa) pe care le tai in bucatele, le amestec intr-un bol cu 1-2 linguri de ulei de masline  avand grija sa "imbrac" toate legumele in ulei, adaug sare si piper si le pun in tava mare (cea a cuptorului) intr-un singur strat, asta e trucul la aceste legume, trebuie puse intr-un singur strat, in felul acesta nu se formeaza aburi si nu se inabusa legumele.
Legumele isi mentin forma, culoarea, ies crocantele si bune de te lingi pe degete.
Inconvenientul e ca nu se pot face multe odata, asa ca operatiunea trebuie repetata de mai multe ori si pe caldurile astea numai bine nu pica sa incingem casa cu cuptorul, dar eu am riscat si am copt 3 tavi de legume, casa nu s-a incins foarte mult pentru ca oricum mergea aerul conditionat.
Daca facem mai multe tavi de legume trebuie sa avem grija sa adaugam sarea exact cand punem legumele la cuptor ca sa nu lase apa si sa riscam sa iasa inabusite legumele, desigur asta pentru cei carora nu le plac legumele inabusite, asa ca mine :))
Legumele se fac in aproximativ 25 min, la jumatatea timpului trebuie intoarse.
Sunt foarte foarte pe gustul meu si se mentin bine la frigider aproximativ 4-5 zile.
Le tin fara probleme intr-un vas din sticla cu capac de plastic care inchide ermetic.
Le consum mereu reci, de la frigider, sunt foarte gustoase si in felul asta am mereu o garnitura de legume in frigider.
Imi plac foarte mult si le mananc cu felii de piept de curcan si cuscus sau orez simplu.


5 comments:

  1. Imi ploua in gura! Miami! Nici mie nu-mi plac preparatele cu legume care aduc a tocana... (paste cu legume, legume la cuptor etc)

    ReplyDelete
  2. o idee extraordinara. Ia zi, ce alte legume pui?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pun doar legumele astea, m-ar tenta niste ciuperci dar stiu ca ar lasa apa si legumele ar iesi inabusite asa ca renunt la idee.
      O sa incerc sa fac si vinete, sa vad cum ies in maniera asta, eu ador vinetele.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...